CALENDARI DE ASSAJOS

LA MULASSA A MIRAMARUn any més, la Mulassa, tota senyorassa, acompanyada dels seus més fidels amics, mulassers i companys de pujada, s'han aplegat a les 8 del matí, d'aquest diumenge, 29 d'abril davant del local de la UAF, per tal de participar en la XXI Pujada de la Mulassa a Miramar.
Un cop organitzats els grups que s'anirien rellevant al llarg del trajecte fins a Fontscaldes; hem sortit enèrgics cap a la nostra primera parada; on ens esperaven les arengades, els alls fregidets, els tomacons, i les llonganisses acabades de fer pel grup de socis més grans que s'ofereixen cada any per tenir-nos preparat aquest esmorzar.
A les 10, el toc de gralles i timbals, anunciava a la població de Fontscaldes que ja havia arribat la Mulassa de Valls. Després d'esmorzar, aquells que s'han vist amb coratge, hem emprès el viatge cap a dalt de Miramar.
La Mulassa ha fet el trajecte amb vehicle, tot i que a la primeria, ho havia fet a coll d'aquells joves agosarats, que no tenien por al cansament, i la pujaven fins dalt de la Creu. D'aquests moments, han passat força anys, i avui, mentre tiràvem amunt, ho recordàvem; fins i tot nevant, havíem arribat a dalt!!
I per si algú, se sorprèn amb el tema referent a la neu, és que abans, la pujada era a finals del mes de novembre; però per evitar les inclemències metereològiques, es proposà, fer-ho a finals d'abril, no fa pas, massa anys.

Així, que prop d' 1/4 d'1 la Mulassa ha entrat a Miramar, amb l'elegància que la caracteritza, i ha fet una ballada, al bell mig de la Plaça Major; acompanyada per l'escalf de tots els que sentim la Mulassa com quelcom més que una peça del bestiari festiu, quelcom més que transmet a la nostra ànima un sentiment de pertinença, i ens fa vibrar en sentir la música, quan piquem de mans, i quan bramem els crits de GUAPA, GUAPA, GUAPAAAAAAAAA!!!

Hi ha moments, que cal viure´ls per compredre´ls, aquest d'avui, és un d'ells.
Després, un refrigeri, i cap a l'entitat a celebrar aquesta jornada amb una paella d'arròs.
Grans, petits, de totes edats, estimem la Mulassa, i això fa que, aquell trajecte que un dia vam començar, a poc a poc esdevingui una tradició; i així esperem que vagi succeint en les generacions que ens aniran precedint.
Aquest any, és especial, perquè la més guapa de totes les mulasses, la nostra, la de la UNIÓ ANELLES DE LA FLAMA, celebrarà el seu 25è aniversari.

Entre tots hem passat un dia magnífic, malgrat alguns esbufecs en acabar la pujada, però el més important és ser-hi.
Gràcies a tots i a totes; només caminant plegats, farem gran la nostra entitat!
LA MULASSA ÉS:
GUAPA!
LA MULASSA ÉS:
GUAPA!

LA MULASSA ÉS:
GUAPA, GUAPA, GUAPAAAAAAAAA, EIIIIIIIII!!!!!!

Camí fangonós

Una vella glòria

Grallers i timbaler!!!

Cua per esmorzar!

Les "jefes" de la intendència!

La Josepa i els alls!!! TAC12

L'Ona, la més menuda!!!

I la Mulassa, ballaaaaaa!!!

Àvies i néts, generacions vives!!!

FOTO DE FAMÍLIA!

LA PAELLA, JA ÉS A PUNT!!!


Lídia Garzón