CALENDARI DE ASSAJOS

LA UAF ESTÀ DE FESTA. CELEBREM-HO PLEGATS!


Poques vegades s'ha concedit un premi més merescut que el XII Premi a la iniciativa cívica que li ha estat lliurat a la Unió Anelles de la Flama. El premi, atorgat en el marc de la Nit de Premis de Valls, és un reconeixement a la trajectòria de l'entitat, en coincidència amb la celebració del seu 40è aniversari.
A Valls, parlar de cultura popular és parlar de la UAF. De fet, tots sabem que si no fos per aquesta entitat i per totes les persones que s'han anat implicant durant aquests 40 anys, la nostra ciutat no seria un referent en la recuperació del bestiari i les tradicions populars. I avui, Valls, és un model de l'arrelament ciutadà a la seva cultura. ¿Hi ha cap nen o nena que no conegui cadascun dels elements que la UAF ha recuperat per al nostre patrimoni? Un exemple: ¿Hi ha cap vallenc o vallenca, gran o petit, mínimament implicat en la seva ciutat que no sàpiga respondre al crit de :«La Mulassa és...?

El proper dissabte, dia 2, a Valls farem festa grossa. Celebrarem els 40 anys de la UAF i presentarem el Bou de la ciutat. Totes les persones que hi estem implicades —en major o menor mesura— amb l'entitat, estem preparats i extraordinàriament il·lusionats en aconseguir que el proper dissabte sigui un gran dia per a Valls.


Per això cal la participació massiva de tota la gent. La diversió està garantida, ja que la proposta de la UAF és realment ambiciosa. Serà històric poder gaudir, en un mateix acte, de tots els elements festius i culturals! I això serà el proper dissabte —després d'un esmorzar de germanor—, a partir de les 16,30 h, a la plaça del Blat i amb música en viu: acte institucional, recull visual de la història de la UAF amb l'entrada a la plaça de tots els elements i presentació oficial del Bou tradicional de Valls. El compromís de la UAF és Valls, però, dissabte, el nostre compromís és amb la UAF; ho és, en definitiva, amb la cultura tradicional i, sobretot, amb la nostra ciutat.



Visca la cultura! Visca la UAF! Visca Valls!


Jaume Pros 
Sense embuts