CALENDARI DE ASSAJOS


40 anys 
        

Compte enrere per l'acte del 40è Aniversari el dissabte dia 2 de juny
a la plaça del Blat
falten 5 dies

Per celebrar de manera simbòlica l'efemèride d'aquests 40 anys, i concretament del dia de l'acte institucional del 40è Aniversari de la nostra entitat com a tal, des de la secció de premsa, encarregada dia rere dia a donar a conèixer tota l'activitat que portem a cap des d'un 28 de maig de 1972, avui mateix fa 40 anys, hem volgut en aquests precisos moments de la mitja nit, ja entrats al dia 28 de maig de 2012, portar a cap aquest particular compte enrere per tal de recordar-vos durant aquests 5 dies el que ha estat i és la nostra entitat, la UNIÓ ANELLES DE LA FLAMA.

L'intenció, tot i el poc temps de que disposem, és mostrar-vos en imatges i amb algun recull informatiu la nostra història. Així doncs, no ens allarguem més, i anem a intentar resumir de manera molt breu, aquests anys, de la nostra entitat, i començarem pel que deïem l'any 1977, quan ja feia cinc anys que l'entitat estava al servei del sardanisme vallenc, i així s'hi diu...  El 28 de maig de 1972 presentàvem a la ciutat de Valls, en el transcurs del 1er Concurs de Colles Sardanistes, a la nova entitat Unió Anelles de la Flama.

El seu naixement va ser fruit d'una constant i apretada tasca sardanista, començada en el 1969 amb la creació del Foment de la Sardana, continuada amb la formació de les colles: Rebrots de Joventut (1970), Petits Vallencs (1971) i Dansaires de l'Alt Camp (gener de 1972) i que guiats per una renovada il·lusió i fe en els valors humans del poble català i concretament del vallenc fidelment representats en la nostra dansa, s'uniren i crearen la unió en la voluntat de potenciar el folklore català en general i la sardana en particular a la nostra ciutat i comarca.



Després del naixement encaminàrem els nostres esforços cap el reconeixement jurídic de l'entitat, logrant-lo en el mes de març del 1973 al ser reconeguts els nostres estatuts pel Ministeri de la Governació.

La llar del sardanista serà la nova inquietut, i ja a l'octubre de 1973 firmàrem el document de compromís per l'adquisició d'un local ratificant-lo al gener del proper any. En el mes de febrer de 1974 presentem la nova colla la qual portarà el nom de la nostra ciutat “VALLS” convertint-la en la colla capdavantera de l'entitat. El 24 de juny (festa de Sant Joan) inaugurem la “Llar del Sardanista” que ens servirà de punt d'aglutinació e irradiació del folklore dels Països Catalans.

La Potenciacició de la Sardana a la comarca l'intensifiquem durant el 1975 a l'organitzar cursets i audicions en els pobles veïns, introduïm la sardana revessa,i les ballades de colla reduïda.

                       
Els fruits d'aquesta apretada tasca els recullim ja a la temporada passada tant en el camp sardanista popular i competitiu, com en el cultural, donant-ne una clara mostra l'elevada assistència a les audicions, i la Colla Valls a primera divisió.

Fins aquí un breu resum que no voldríem posar-hi fi sense expressar el nostre reconeixement i consideració a tots aquells sardanistes que van construir abans que nosaltres les bases que ens han servit de punt de partida en la nova expansió del folklore vallenc.

I demà molt més.....